Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!


Wątek zamknięty 
Error GameGuarda po 1-2min
Autor Wiadomość
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Error GameGuarda po 1-2min
Witam. Mam pewien problem i bardzo proszę o pomoc, bo nigdzie nie mogę nic znaleźć. Mianowicie po jednej czy dwóch minutach grania w Cabala wywala mi błąd: http://i62.tinypic.com/2r71rg5.jpg Dzieje się to bodajże od czasu przeniesienia Cabala na inne serwery. Nie wiem dokładnie bo przed tym przeniesieniem nie uruchamiałem Cabala z 3 miesiące. Aż pewnego razu mnie naszło i nie wiedziałem wtedy czemu nie mogłem się zalogować i zainstalowałem nowego clienta odinstalowywując starego.

Usuwałem już GG i pobierałem od kogoś, skopiowałem też go z mojego laptopa gdzie cabal działa bez problemu i nic. Ciągle ten sam błąd.

Logi: OTL.txt
Extras.txt
02-05-2014 15:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika
jason Offline
Administrator
******
Administrators

Liczba postów: 445
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 19
Post: #2
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Odinstaluj WiseEnhance.
Odinstaluj Java 7 Update 45 i zaktualizuj do najnowszej wersji.

Wykonaj pełną aktualizację systemu oraz Internet Explorer.

Otwórz OTL i w okienko Własne opcje skanowania/skrypt wklej tekst:

Kod:
Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość

Kliknij Wykonaj skrypt.
Pokaż raport, który pojawi się po resecie.
Pokaż nowe logi z OTL.

Pobierz AdwCleaner i użyj z opcji Szukaj a później Usuń.
Pokaż raport.

*****************************************

Pomoc jest bezpłatna, Dotacja to tylko Twój miły gest wdzięczności
03-05-2014 02:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Dzięki za szybki odzew.

Java odinstalowana i zainstalowana update 55. Aktualizacje systemu i internet zrobione.

Raport po restarcie: Raport

Nowe Logi: OTL.txt
Extras.txt

log z AdwCleaner: AdwCleaner
03-05-2014 10:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
jason Offline
Administrator
******
Administrators

Liczba postów: 445
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 19
Post: #4
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Odinstaluj YoutubeAdblocker.
Odinstaluj wszystkie zbędne gry i aplikacje.

Jest tu coś, czego OTL nie widzi.

Wykonaj pełne skanowanie programem Malwarebytes 'Anti-Malware
Wersja darmowa a nie Trial.
Jeśli coś znajdzie zaznacz i usuń, a tu pokaż raport.

Wykonaj skanowanie programem TDSSKiller.
Pokaż raport.

Pokaż raporty z programu Farbar Recovery Scan Tool.

*****************************************

Pomoc jest bezpłatna, Dotacja to tylko Twój miły gest wdzięczności
03-05-2014 11:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Ten program Anti-Malware jest dużo inny niż na pokazanych screenach przez co jego obsługa też się trochę różni.

Mianowicie mam takie coś: screen1

Po kliknięciu niestandardowego skanowania mam: screen2

Co pozaznaczać w opcjach skanowania? Skanować w poszukiwaniu rootkitów albo czy skanować archiwa? Archiwów mam dużo na kompie, szczególnie na dysku E które mają duże rozmiary. Nie będzie to za długo skanowało w przypadku zaznaczenia tej opcji?

Raport z TDSSKiller: tdss
W opcjach skanowania niczego nie przestawiałem a przeskanowało dosyć szybko i tylko dysk C.

Raporty z Farbar Recovery: FRST.txt
Addition.txt

Co do usuwania aplikacji to odinstalowałem tylko jedną grę i tego YT Adblockera, ponieważ reszta programów i gier jest lub będzie mi potrzebna. Chyba że to na prawdę konieczne, to może jeszcze coś znajdę.

Edit: Uruchomiłem skanowanie Malwarebytes. Odznaczyłem skanuj archiwa i w poszukiwaniu rootkitów. Zaraz dam raport.
Edit2: Nie wiem skąd, ale w folderze C:\Użytkownicy\publiczny\ znalazłem cabala.. Z wszystkimi plikami jak po świeżej instalacji. Launcher się uruchamia, dalej nie sprawdzałem bo jest on stary i trzeba wgrać patcha. To tak dla informacji.

Edit3: Raport ze skanowania Malwarebytes: malwarebytes
Wszystkie pliki dałem do kwarantanny.(nie dało się dać usuń czy coś)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2014 15:53 przez Rarity.)
03-05-2014 14:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika
jason Offline
Administrator
******
Administrators

Liczba postów: 445
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 19
Post: #6
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Cytat:Raport ze skanowania Malwarebytes: malwarebytes
Wszystkie pliki dałem do kwarantanny.

I prawidłowo.

Cytat:C:\Windows\KMService.exe
E:\PROGRAMY Instalki\Windows L...
Twoja decyzja co z tym zrobisz. Ja tego nie tykałem celowo.

Cabal jest ściągnięty stąd?
http://cabaleu.estgames.com/en

Po nazwie pliku widzę, że raczej nie, a obecnie tylko na tą instalkę można dać gwarancję.

Internet Explorer nadal nie jest zaktualizowany.

*****************************************

Pomoc jest bezpłatna, Dotacja to tylko Twój miły gest wdzięczności
03-05-2014 20:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Instalki nie mam z tamtad chyba. Jutro pobiore i odinstaluje te co mam. Internet explorera zaktualizowalem przeciez. Chyba ze chodzi o zainstalowanie explorera 11 czy nowszego czego nie mam ochoty robic bo w ogole go nie uzywam. To bardzo wazne? Kmservice nie wiem co to bylo ale wszystko usunalem.
03-05-2014 23:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika
jason Offline
Administrator
******
Administrators

Liczba postów: 445
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 19
Post: #8
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Cytat:Internet explorera zaktualizowalem przeciez. Chyba ze chodzi o zainstalowanie explorera 11 czy nowszego czego nie mam ochoty robic bo w ogole go nie uzywam.

Tak, właśnie chodzi o IE 11. I zapewniam, że go używasz choć o tym nie wiesz.

*****************************************

Pomoc jest bezpłatna, Dotacja to tylko Twój miły gest wdzięczności
03-05-2014 23:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Dobrze, to zainstaluje go jutro i napiszę rano co i jak. Po odinstalowaniu aktualnego Cabala zrobię skan CCleanerem, bo nigdy na aktualnym systemie tego nie robiłem. O ile to w niczym nie przeszkadza.
04-05-2014 00:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Rarity Offline
Junior Member
**
Registered

Liczba postów: 6
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Error GameGuarda po 1-2min
Zainstalowałem IE11 i zaktualizowałem go jeszcze w Windows Update. Wyczyściłem wszystko Ccleanerem. Zainstalowałem nowego Cabala ze strony co podałeś i niestety dalej wywala ten błąd. Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Dziwi mnie tylko to, że teraz pobierało 3 pliki od Gameguarda, a wcześniej 10. Da się jeszcze coś z tym zrobić? Czy mam już robić formata..

Edit: Aktualnie mój komp jest po formacie, a błąd nadal jest O_o co ja mam zrobić? Pisałem emaila o tym problemie do nich od tego gameguarda i pliki załączyłem i już 5 dni minęło a odpowiedzi nie ma. Nie wiem o co chodzi. Odkąd przestawili te serwery, to się to dzieje. Napisz jak będziesz na GG do mnie 755457. Bo w takim tempie to za tydzień sobie nie zagram. Dziękuję także za dotychczasową pomoc i czas.

Edit2: Gdzieś na oficjalnym forum wyczytałem że komuś pomogło wyłączenie(czy coś w tym stylu) sterowników od Razera. Ja mam myszkę od a4tech i sterowniki OscarEditor. Po wyłączeniu ich rzeczywiście nie wywala już tego błędu. Dziękuję za wszelką pomoc. Jak by się nie daj Boże coś działo to będę pisał bo na prawdę znasz się na rzeczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2014 21:22 przez Rarity.)
04-05-2014 10:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | BlackHats | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS
Bezpieczna strona stat4u